понеделник, 19 февруари 2018 г.

Проблемна кожа и Review: La Roche Posay EFFACLAR DUO(+) UNIFIANT

Здравейте приятели,
        днес в блога ще си поговорим за грижа за кожата, когато тя е склонна към несъвършенства. Изключително важно е преди да започнете да използвате дадена козметика и да решите проблема външно да потърсите проблема отвътре. Всички сме чували старата истина, че това как живее човек ще го познаеш по кожата му и аз я подкрепям с две ръце. Едни от най-честите причини за поява на несъвършенства от семейството на акнето са храненето, хормоните и грижата за кожата. За това днес освен, че ще Ви разкажа за опита ми с Effaclar Duo (+), ще разгледаме и трите различни възможности за причинител на проблемите.

Храненето:
Най-много трябва да избягвате храните, които повишават нивата на кръвната Ви захар. Те отделят инсулин и създават клетки, които реално запушват порите Ви, освен това засилват и действието на мастните жлези и допълнително влошават акнето. В тази група попадат храните с висок гликемичен индекс (GI). Те са с високо съдържание на рафинирани въглехидрати и захари, които също рязко повишават нивата на кръвната захар. Ако имате проблемна кожа, то би било по-добре да седите далече от млечните продукти - за един от виновниците за акнето се сочи млечният протеин казеин. Разбира се съществуват много добри алтернативи за любимото ни кафе с мляко например използвайте соево, бадемово, кокосово мляко? Има много спекулации относно мазните храни, няма проучвания, които да потвърдят пряка връзка, но все пак са богати на наситени и транс мазнини, които пък могат да провокират възпаление, което да влоши акнето. Нещо, което за мен беше много любопитно през годините е това, че така любимият ми млечен шоколад е на границата за това можем да го консумираме, но с мярка.
         Разбира се има и храни, които биха се отразили прекрасно на кожата и някой дори като тези богати на Омега - 3 са задължителни в менюто на човек с проблемна кожа. Тези храни могат да бъдат риба, орехи, авокадо. В диетата на акнеичната кожата трябва да включите много плодове, зеленчуци и ядки богати на цинк. Малко популярен факт, но според мен много интересен е, че сиренето Гауда, киселите краставички и кефира спадат в категорията на позволените и препоръчителни храни при акне.

Хормоните:
Обикновено диагнозата акне се поставя с преглед от кожен лекар. С прегледа се определят степените на тежест на акне, както и формата на акне. Провеждането на допълнителни изследвания се налага по-рядко и са различни при различните форми на акне. При някои форми на акне може да има вторична инфекция - т.нар. Грам-негативни фоликулити. В тези случаи се прибягва до вземане на микробиологично изследване на секрет от пустула. Много често причина да не се повлияе акнето от лечението е наличието на точно тази вторична инфекция. Изследвания при акне се налага да се прави в някои случаи, преди започване на терапия със системни лекарства за лечение на акне. В тези случаи се изследва кръв за оценка на състоянието на черния дроб и нивата на липидите. При жени, които имат акне, проблеми с менструалния цикъл и повишено окосмяване е необходимо да се направи изследване на някои хормони - тестостерон, дехидроепиандростерон сулфат (DHEAS), лутеинизиращ хормон, фоликулостимулиращ хормон.Изследване на утайка (СУЕ), обща кръвна картина и урина се правят при фулминантно акне. При тази форма на акне може да бъде увредено общото състояние. Хора, при които има съмнение, че акнето се дължи на синдром или болест на Къшинг (Cushing) може да се изследват нива на кортизол в кръвта и/или урината. При наличие на акне при бебета и малки деца, което не преминава спонтанно или след лечение е възможно да се наложи да се изследват нива на мъжки полови хормони в кръвта, надбъбречните и половите жлези. При акне много рядко се прави кожна биопсия. Промените могат да бъдат много различни в зависимост от вида на лезиите - комедони, папули, пустули, възелчета, кисти, петънца, белези и др.

Грижа за проблемна кожа:

Едно от най-важните неща, които трябва да направите, преди да вземете каквито и да било мерки е да посетите дерматолог. Той ще определи, степента на проблема, ще Ви предпише подходяща козметика и ще препоръча диета. АКО обаче ситуацията не е толкова изискваща специалист, то не забравяйте, че в дъното на красивата и здрава кожа седят няколко лесни правила : почиствайте редовно, хидратирайте и използвайте продукти за проблемна кожа.
       Не веднъж съм споделяла с Вас, колко е важно да почиствате кожата си. Едно от нещата, които ще промени кардинално кожата Ви е - електрическата четка за лице. Има десетки марки, но всички правят едно и също, а именно почиства многократно по-добре и в дълбочина кожата Ви от колкото някога Вие бихте могли използвайки само ръцете си. Изключително важно е да използвате подходящи бяла козметика за Вашият тип кожа - суха, нормална, комбинирана. Едно от предимствата на това първо да посетите дерматолог, е че той ще може да Ви каже най-точно каква е кожата Ви, защото например дехридатираната кожа, отделя повече себум и имитира комбинирана към мазна кожа, а реално след нормализиране на хидратацията, кожата се позиционира в графа нормална. Друго много важно е да избягвате козметични съставки като кокосовото масло, които имат висок комедогенен индекс и ще запушат порите Ви, а никой не иска това!? :)

       Аз лично съм с комбинирана кожата - мазна Т зона и нормална към суха в остатъка. Всички грешки, които споделих са изпитани такива. Никога не съм била с тежко акне, по скоро имам черни точки, излизат ми пъпки, които са подкожни, но в никакъв случай не говорим за акне в оригиналният му вид. Преди около две години може би, в една кутия на Pinks Beauty Box имаше една малка мостричка от La Roche Posay на Effaclar Duo+, който не беше нов продукт, но тогава лансираха тонираната му версия. До колкото съм запозната няма разлика във формулата, но за мен тази мостричка преобърна мнението ми за крема. Самата мостра ми стигна за около 3-4 използвания и всеки път имах чувството, че кожата ми ликува и сияе, когато го нанасям.
   
Крема е разработен в посока превенция от несъвършенства, бори се с тяхната поява, отпушва порите, елиминира белези и внася баланс в проблемната кожа. Предлага се освен в оригиналната си формула, така и в тонира ( която е моя любима). Можете да изберете между два нюанса - Light и Medium, като според мен е подходящ за доста светла към средно тъмна кожа, ако сте с доста тъмна кожа, няма да Ви допадне. 
След нанасяне се слива идеално с кожата няма ефект на маска, попива сравнително бързо и има естествен до матов финиш, като същевременно дава на кожата едно много здравсловно сияние. Сработва се идеално с грим продукти, няма проблем да се нанесе дори фон дьо тен и коректор над него - аз лично го използва самостоятелно върху лицето, защото реално покритието, което дава ( освен, ако не сте с наистина проблемна кожата ) е напълно достатъчно за ежедневна визия. Има лек приятен аромат, който не се задържа на кожата, необходимо е много малко количество, като предвид това, че е крем позволява нанасяне с пръсти и спестява доста време. Изключтелно дълготраен ефект има - нанасяте го сутрин и късен следобед все още се радвате на изравнен тен, което за мен е много голям плюс, защото при повечето тонирани продукти с подобна грижа, които съм използвала имат склонността да се "движат" и изчезват много бързо. Използвам го от достатъчно време и мога да кажа, че това, което обещава го спазва. Много го харесвам и ще продължа да го използвам. 
      За мен лично той е поддържаща грижа, ако имате силно изразено акне или упорита пъпка няма да видите бърз и категоричен резултат, но ако комбинирате с остатъчната грижа ( измивен гел, мицеларна вода и т.н. ) от серията EFFACLAR и спазвате основните правила за хранене и почистване, то бавно и сигурно ще преродите кожата си и този продукт ще Ви бъде добър и верен приятел!


Разкажете ми за Вашата кожа, какви проблеми има тя и какви решения сте открили за Вас? Изпробвали ли сте този продукт? Доволни ли сте?

La Roche Posay EFFACLAR DUO(+) UNIFIANT можете да откриете в по-добре заредените аптеки, както и да поръчате онлайн в Enzo.bg


Не забравяйте да се абонирате за блога като натиснете бутона "СЛЕДЕНЕ", за да можете да получавате известие всеки път, когато има нова публикация.

Поздрави,

Silviya Love


За мен е изключително важна обратната връзка от Вас, защото бих желала в блога да има комуникация, за това не се колебайте да се свържете с мен посредством профилите в социалните мрежи и не забравяйте да се абонирате за да мога да Ви информирам за новите публикации.



За връзка с мен : 
E-mail : silviyallove@gmail.com
Instagram : @sissyllove
Facebook : @silviyaloveblog

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Essence ADVENT CALENDAR 2018

Здравейте, момичета!        Категорично адвент календарите са ТОП тренд тази есен и ни подготвят усилено за предстоящите зимни празници. ...